Városközpont - Petőfi utca

Sétánkat a település központjában, a városháza épületénél (Petőfi S. u. 1.) kezdjük, amely Rákosi Jenő villája és hosszú évekig irodalmi találkozóhely volt.

Balatonföldvár századfordulón épített villái patinás hangulatot árasztanak, közülük 47 helyi védelem alatt áll. A legrégibb épületek a Petőfi utcában láthatók (a panziónk mögötti utca). 

Tovább haladva, a Petőfi utcában találjuk Bajor Gizinek, a nemzet színésznőjének egykori nyaralóját; a város legkülönlegesebb épületét, a Korányi-kastélyt; a Széchenyi család “Kulipintyó”-ját.és Kandó Kálmán villáját.

Kelta sétány - Kemping utca

A Petőfi utca folytatása a Kelta sétány, mellette a vár egyik maradványa, a Stefánia-sánc található.

40 méter magas löszfal tetején futó Kelta sétányról csodás kilátás nyílik a szemközti Tihanyi-félszigetre, és ez az egyetlen hely, ahonnan a tó minkét medencéje látható. Itt találhatók a kelta vársánc maradványai is.

Fesztiváltér

A  vasúton áthaladva a Fesztivál térre jutunk, ahol Bors István Halászfiú című alkotása köszönti az érkezőket.

Kikötő - Galambsziget

A sétány keleti végén találjuk az 1905-ben átadott kikötőt, amelyet azóta már többször bővítettek és felújítottak.

Jelenleg a Balaton egyik legnagyobb vitorláskikötője. Mellette van a személyforgalmi hajóállomás is.

Nagy park

A vasúton átkelve, jobbra a parkban látható Seregi József Balaton című carrarai márványból készült alkotása, amelyet a millennium tiszteletére avattak. 

A parkon átsétálva az 1928-ban épült vasútállomáshoz érünk. Az épület helyi védelem alatt áll.

Jubileumi tér - Kőröshegyi út

A parkon átsétálva jutunk el a Széchényi Imre utca és a Spur István utca találkozásához, ahol a honfoglalás 1100. és a település alapításának 100. évfordulóján, 1996-ban felavatott Jubileumi teret találjuk.

Kapcsolatfelvétel

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését vagy kérdése van, kérjük az alábbi elérhetőségek egyikén, vagy a jobb oldalon található űrlap kitöltésével jelezze felénk.

Írjon nekünk

balatonitabor@gmail.com

Látogasson el hozzánk

Balatonszentgyörgyi út 23.
8623 Balatonföldvár

Várjuk hívását

0684/340-919
0620/280-3778